Wat De Boomloper voor u kan doen

De Boomloper - Heist-op-den-Berg - ActiviteitenDe Boomloper is een betrouwbare partner voor de verzorging van uw bomen, van advies vooraleer u begint met aanplanten over een gerichte verzorging en begeleiding bij het groeien, tot het vellen van zieke of gevaarlijke bomen. De Boomloper werkt voor zowel particulieren, bedrijven als tuinaannemers. Voor aanvang bespreken we steeds de mogelijkheden met de eigenaar, waarna een vrijblijvende offerte wordt opgesteld.

Hout en kleine takken kunnen we ter plaatse hakselen of meenemen indien u dit wenst. Stronken kunnen worden uitgefreesd.

Snoeien

Bomen snoeien vergt de nodige techniek en kennis. De Boomloper luistert naar uw wensen en gebruikt de juiste snoeimethode voor de juiste boom. Wij zijn gespecialiseerd in onderhoudssnoei, begeleidingssnoei, het opsleunen van de vrije stamhoogte, reduceren, uitlichten, het verwijderen van dood hout, knotten en kandelaberen.

Vellen

Soms moeten bomen geveld worden. Omdat ze ernstig zijn aangetast door een ziekte, of omdat ze een veiligheidsriciso vormen. Wij hebben een ruime ervaring in het vellen van bomen. Omdat wij geen grote machines nodig hebben, kunnen we dit ook op slecht bereikbare plaatsen. Indien de situatie dit vereist, kunnen wij bomen ook ontmantelen.

Ziekten en plagen

Bladeren die vroegtijdig verkleuren en afsterven, loshangende schors, het afsterven van takken, zwammen op de stam: er zijn heel wat tekenen die erop wijzen dat er iets mis is met uw boom. De Boomloper stelt een diagnose en bestrijdt ziekten en plagen.

 

Aanplanten van bomen

Wij geven u raad bij de keuze van de boomsoort en de aanplant zelf.


VTA controle (Visual Tree Assessment)

 Een visuele controle op de veiligheid van de boom.


Standplaatsverbetering

Bij bomen met een verminderde conditie zit het probleem vaak in de grond. Door de standplaats van de boom te verbeteren kan je de boom al een heel eind op weg helpen.

Beschermen van bomen op bouwwerven

Standplaats van de boom vrijwaren tegen bodemverdichting.

 

Waardebepaling van bomen

Dit gebeurt bij waardevolle bomen. Moest er later iets met de boom gebeuren, kan er ook een schadeberekening gedaan worden.


Kroonverankering

Dit gebeurt om te beletten dat grote delen van de boom zouden uitscheuren, dit gaat steeds samen met het snoeien van de risicotak.

 

European Tree Worker EAC

 

Vragen? Gratis offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina.